VOIP szolgáltatás
 


VOIP távbeszélő szolgáltatás

A VOIP telefon szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy igénybe vétele esetén a telefon beszélgetések – melyek jelentős részben a hagyományos telefonálás esetén is ma már internetes vonalakon továbbítódnak – már az ön végpontjánál közvetlenül az Internetre terelődnek, ami által jelentős költségmegtakarítást tud elérni.

Egyéni előfizetőinknek és kisebb cégeknek szánt csomagunk előfizetésenként egy vezetékes hívószámot és két átkapcsolható VoIP melléket tartalmaz. Az előfizetésedhez - a székhelynek, telephelynek megfelelő földi körzetszámú - új telefonszámot biztosítunk, vagy igény szerint megtarthatóak a jelenlegi vezetékes számok is (számhordozás). A szolgáltatás VoIP telefonkészülékkel vagy VoIP telefon adapterhez csatlakoztatott analóg telefonkészülékkel vehető igénybe.

Nagyobb létszámú, nagy telefonforgalmat bonyolító cégek, intézmények is rendkívül jelentős telefonköltség megtakarítást érhetnek el, ha telefonforgalmukat a VOIP irányba terelik. Ez megoldható a meglevő telefonközpont megtartása mellett is. Az IP telefónia minden előnyét akkor élvezhetik igazán, ha VOIP telefonközpontot integrálnak a rendszerbe.


 

VOIP telefon tarifák

VOIP telefon eszközök

Egyéb szolgáltatások

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A VOIP 3G-RŐL

Miért VoIP 3G, és hogyan működik?

A VoIP 3G nem más, mint egy harmadik generációs (voip) telefon előfizetés. Az igényelt új telefonszám (vagy a jelenlegi voip-ra áthordozott szám) nem hagyományos réz érpáron végződik, hanem voip telefonszervereinken rendezzük be, ahová - jelen csomagban - egyszerre két VoIP mellékkel csatlakozható fel. A hívások a mellékek és a szervereink között interneten keresztül közlekednek, ezért van szükség szélessávú internet előfizetésre.

Ezek szerint a mellékek bárhol lehetnek, ahol internet van?

Igen! A világon bárhonnan csatlakoztathatóak a mellékek, és a két melléknek nem kell egy helyen lennie. Tehát pl az egyik mellék lehet az irodádban a másik pedig otthon. Nyaralás esetén, amennyiben magával viszi a melléket végződtető eszközöket, csak egy Internet csatlakozási pontra van szükség, és máris él a telefonvonala, a megszokott alacsony tarifákkal. Másik lehetőség, hogy egy számítógépre telepített softphone programmal ugyanúgy igénybe vehető a VOIP távbeszélő szolgáltatás.

Felmondhatom jelenlegi vezetékes előfizetésemet?

Igen! Amennyiben telefonvonalhoz kötött adsl előfizetéssel rendelkeik, érdeklődjön internetszolgáltatójánál az u.n. meztelen ADSL lehetőségekről. Minden egyéb esetben (kábelnet, rádiós net) minden további nélkül felmondhatók vezetékes telefon előfizetések.

Megmaradhat a jelenlegi vezetékes telefonszámom?

Természetesen igen. A számhordozás lehetőségét egy kormányrendelet biztosítja. További információkért olvassa el a számhordozásról szóló cikkünket.

Mit jelent az, hogy átkapcsolhatóak a mellékek?

Ha bejövő hívás érkezik, mindkét mellék egyszerre fog csörögni. Ha pl. kollégája felveszi az egyiket, lehetősége van átkapcsolni a hívást a másik mellékre.

Lehet egyszerre mindkét mellékről telefonálni?

Igen. Mindkét mellékről egyszerre folytathat telefonbeszélgetéseket. Sőt, ha előfizet a vFax csomagra, még faxot is küldhet vagy fogadhat közben.

Felhívhatom az egyik mellékről a másikat? Mennyibe kerül?

Természetesen a mellékek felhívhatják egymást. A mellékek közötti hívás ingyenes.

Milyen telefonkészülékeket használhatok a VoIP 3G-vel?

Három különböző technikai megoldást választhat:

- VoIP telefonkészülékek: Ezek a készülékeket közvetlenül az internetre (vagy a routerre) kell csatlakoztatni. Számtalan VoIP készülék közül választhat, az egyik legnépszerűbb a Linksys SPA922 típus. Léteznek vezeték nélküli wifis készülékek is.

- VoIP ATA adapterek (pl. Linksys PAP2T) + hagyományos analóg telefon. Ezek olyan készülékek, melyeket az internetre (routerre) kell csatlakoztatni, és általában két darab hagyományos analóg telefonvonalat biztosítanak. Ezek analóg csatlakozóiba kell bedugni a hagyományos analóg telefonkészülékeket.

- Softphone: számítógépre telepíthető VoIP telefonprogramok (pl. X-Lite). Ekkor a számítógépen futó program segítségével lehet telefonálni,amihez mikrofonra és fülhallgatóra is szükség lesz.

Működik a régi analóg faxkészülékem a VoIP 3G vonalon?

Igen. Egyszerűen a VoIP ATA adapterbe (PAP2T) kell csatlakoztatni. 
     

 

Mikroweb Internet © 2009 | Bérelt vonal | Szimmetrikus, mikrohullámú internet | Webláda