VOIP számhordozás
 

Számhordozhatóság

A számhordozhatóság szabályairól szóló 46/2004. (III. 18.) Korm. rendelete alapján bárki jogosult saját, cégének tulajdonában lévő telefonszámának hordozására.

Korlátok azért vannak (mint mindenütt), melyeket el kell fogadnunk, ha élni kívánunk a lehetőséggel, de kis odafigyeléssel elkerülhetjük, nehogy kiadás legyen az, mit megtakarításnak gondoltunk.


 

VOIP telefon tarifák

VOIP telefon eszközök

VOIP ismertető

Mit szeretnénk hordozni?

VoIP-ra csak vezetékes (helyhezkötött számokat) lehet hordozni, ez legtöbbünk számára nem jelenthet problémát.

A jogszabály kimondja, hogy: Amennyiben az előfizető az átadó szolgáltatónál ISDN2-es, illetve ISDN30-as típusú hozzáféréssel rendelkezik, a számhordozás csak az összes számra együttesen megvalósítható.

Az analóg vonallal rendelkező előfizetőket nem érinti a dolog, de egy ISDN2 előfizetéshez akár 10, míg egy ISDN30 előfizetéshez akár 100 telefonszám is tartozhat. Tehát nem választhatunk ki egy-két számot, hanem az összeset át kell mozgatnunk a kiválasztott VoIP Szolgáltatóhoz.

Hűségnyilatkozat

Ha tartozik még előfizetésünkhöz hűségidő súlyos összegeket számlázhat ki az átadó szolgáltatónak. Ma már nem gyakoriak a két vagy több éves előfizetések, de érdeklődjünk meglévő telefonos társaságunknál, hogy mikor jár le előfizetésünk és csak ezután mondjuk le, hordozzunk számainkat.
Amennyiben nem így teszünk "büntetésként" többet fizethetünk, mint amennyi megtakarítást remélünk.

Számhordozás Díja

A számhordozás ingyenes. Pontosítsunk a szám esetleg számok elhordozása ingyenes ám, ha már használni is szeretnénk ezeket a telefonszámokat akkor azért egyes szolgáltatók (jelen esetben a Magyar Telekom), "Szám berendezési költséget" fognak felszámítani. Ezt a díjat, akkor is ki kell fizetnünk, ha nem a Magyar Telekom hálózatából hordoztuk el a telefonszámunkat. Ezt a berendezési költséget mint ahogyan az összes többi VoIP szolgáltató a Mikroweb Internet is tovább számlázza.
Ez a díj 5.000,- Forint körülüli összeggel emeli beruházásunkat. Az érdekessége, hogy ez a díj fővonalankét értendő annak típusától függetlenül. Egy Analóg telefonszám, csak úgy mint egy ISDN2 vagy ISDN30 hordozása VoIP-ra is egységesen 5.000,- Forintba kerül.

ADSL Internet

Számunk VoIP-ra hordozásával a telefonvonalunkat is megszünteti a szolgáltató, ha azon élő ADSL kapcsolat volt, az is lebontásra kerül. Csak akkor hordozzuk a telefonszámunkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy van alternatívája internet elérésünknek (Kábel, WiFi, 3G) amely rendelkezik elég sávszélességgel.

Mi kell a számhordozáshoz?

Az általunk biztosított formanyomtatványt pontosan kitöltve és visszaküldve már el is kezdődik a folyamat. Egyszerű feladat! Sem a meglévő szolgáltatót, sem az új VoIP Szolgáltatót, nem kell felkeresni.
A VoIP Szolgáltatóhoz eljuttatott formanyomtatvány a kulcsa mindennek. Mi fogunk elintézni mindent, melynek eredménye a földi szám VoIP-ra hordozása lesz.

Mennyi idő alatt hordozzák?

Türelmünkkel is fizetnünk kell a VoIP-ra váltáskor. A törvényben előírt határidő 8 munkanap, de az esetek többségében ennél többet is eltölthetünk a meglévő vezetékes szolgáltatónk béklyójában.

2 munkanap áll rendelkezésére az VoIP Szolgáltatónak, hogy értesítse az Átadó Szolgáltatót a számhordozhatóságáról.

2 munkanap áll rendelkezésére a meglévő szolgáltatónak, hogy jelezze, ha valamiért (díjtartozás, hűségidő...) nem engedélyezi a szám hordozását. Abban az esetben, ha nem jelez 2 napon belül, vagy engedélyezi a meglévő szolgáltató, a VoIP Szolgáltató elkezdi a számok hordozását.

4 munkanap áll rendelkezésre a fizikai szám VoIP-ra hordozásához.
Ennek leteltekor az igénylővel (Önnel) egyeztetett időpontban a szám hordozásra kerül.
3G nem más, mint egy harmadik generációs (voip) telefon előfizetés. Az igényelt új telefonszám (vagy a jelenlegi voip-ra áthordozott szám) nem hagyományos réz érpáron végződik, hanem voip telefonszervereinken rendezzük be, ahová - jelen csomagban - egyszerre két VoIP mellékkel csatlakozható fel. A hívások a mellékek és a szervereink között interneten keresztül közlekednek, ezért van szükség szélessávú internet előfizetésre. 
     

 

Mikroweb Internet © 2009 | Bérelt vonal | Szimmetrikus, mikrohullámú internet | Webláda