Wireless Internet
 
Vezeték nélküli üzleti internet

Vezeték nélküli Internet szolgáltatás

A Mikroweb Internet Kft regionális vezeték nélküli Internet szolgáltatást nyújt egyéni, intézményi és céges előfizetői részére. E szolgáltatásunk két nagyobb csoportra osztható, melyek a lakossági Internet szolgáltatás, és a szimmetrikus bérelt vonali szolgáltatás.

Mikrohullámú Internet

Nagy sebességű Internet szolgáltatásunkat kétféle formában, eltérő technológiával, eltérő lefedettségi területen és eltérő árakon nyújtjuk. Minden esetben egy vevőantennát szerelünk fel a szolgáltatási végponton, amely valamelyik földi átadópontunkhoz csatlakozva biztosítja a mikrohullámú Internet kapcsolatot. A vevőantennát hálózati kábel köti össze az Internetre kapcsolt eszközzel, számítógéppel vagy routerrel.

 
 

Lakossági és kisirodai
Internet csomagok

 

Bérelt vonali csomagok

 

Lefedettség

 

Egyéb szolgáltatások

Mikrohullámú internet
 
 
 

 

Kérdések és válaszok a vezeték nélküli lakossági és üzleti Internet szolgáltatással kapcsolatban

Nem ártalmas a mikrohullámú Internet az egészségre?

Az antennáinkon kimenő teljesítmény legfeljebb 100mW lehet, ami egy fejünk mellett tartott mobiltelefon teljesítményének 1/10, 1/20-ad része, ráadásul ezt általában kint, a tetőn kívül, irányított antennák sugározzák, tehát az ebből fakadó elektromágneses terhelés szinte elhanyagolható a háztartásunkban megtalálható egyéb eszközök keltette elektroszmoghoz viszonyítva.

Nem akadozik a nagy sebességű Internet szolgáltatás rossz időjárási viszonyok (hó, vihar, eső...) hatására?

Ez egy a múlt században keletkezett városi legenda, mely még ma is makacsul tartja magát a köztudatban. Eredete valószínűleg arra vezethető vissza, hogy a műholdas parabola TV adások extrém rossz idő, pl hóvihar esetén valóban zavart szenvednek. Ezeket az adásokat a szatelitek a 10-13 GHz sávban sugározzák, ahol ez a zavarás még megfigyelhető, de az általunk használt 2,4 és 5 GHz körüli frekvenciákon ez a hatás már a gyakorlatban nem érzékelhető.

Ha már mikrohullámú Internetet vettem, használhatom kábel nélkül, a laptopom beépített WiFi kártyájával?

Igen, de ehhez be kell szereznie egy vezeték nélküli routert, mely az antennától CAT5 hálózati kábelen érkező Internetet "szétosztja" a lakásán belül. Erre azért van szükség, mert - hacsak nem 50-100 m-re lakik az átadópontunktól - a kis rádiós teljesítmény miatt csak nagy nyereségű, irány antennával lehetséges a csatlakozás a rendszerünkhöz.

Rajta vagyok a lefedettségi térképen. Biztos, hogy be tudják kötni nekem a vezeték nélküli üzleti Internet szolgáltatást?

Nem. A lefedettségi térkép csak tájékoztató jellegű, mivel az adott végponti helyszínen számos egyéb körülmény is befolyásolhatja a szolgáltatás telepíthetőségét. Igény esetén munkatársaink a helyszínen, méréssel ellenőrzik a megfelelő minőségű rádiós összeköttetés meglétét. Ez a helyszíni felmérés természetesen ingyenes.

Nem vagyok rajta a lefedettségi térképen. Biztos, hogy nálam nem működik a szimmetrikus Internet?

Nem biztos. Kiváltképpen a bérelt vonali mikrohullámú Internet csomagoknál képzelhető el olyan, hogy a térképen nem jelölt területen létesíteni tudjuk a szolgáltatást, mivel itt pont-pont összeköttetéseket alkalmazunk, melyet a lakossági Internetnél alkalmazott pont-multipont technológiával összehasonlítva lényegesen nagyobb távolságra is ki lehet építeni.

Miben különbség a szélessávú szimmetrikus Internet kapcsolat és a bérelt vonal között?

A bérelt vonali szolgáltatás - MLLN (Managed Lease Lined Network), az előfizető által megadott végpontok közötti, nagy sávszélességű, közvetlen összeköttetés, elsősorban adat-, beszéd-, video-, és multimédia alkalmazáshoz, mely azonban Internet hozzáférést nem tartalmaz. A szélessávú, szimmetrikus, üzleti Internet szolgáltatásunk (MLLI - Managed Lease Lined Internet) pedig egy olyan dedikált bérelt vonali szolgáltatás, mely Internet hozzáférést (is) biztosít.

 

További tájékoztatást, illetve egyedi ajánlatot kérhet tőlünk bármelyik elérhetőségünkön keresztül.

 
     

 

Mikroweb Internet © 2009 | Bérelt vonal | Szimmetrikus, mikrohullámú internet | Webláda